Bra miljötänk – lackera om dina köksluckor eller innerdörrar!

Mer än 2000st olika färger!

Det är inte alltid som ett kök behöver helrenoveras. Det kan räcka med att fräscha till det och det mest synliga är givetvis köksluckorna och lådfronterna. Vi lackerar om dina luckor och lådfronter så dom nästan blir som nya. Du sparar inte bara pengar på det utan du värnar även om miljön.

Vi använder bara miljövänliga vattenbaserade färger som är skonsamma för miljön. Det ger en slitstark och tålig yta som är lätt att hålla ren och fräsch – ett måste i köket där matos och fett fastnar på ytorna och som är ett rum i hemmet där man både lagar mat och ett rum man ofta umgås.

Och tack vare att vi inte har några starka syrahärdande lacker så kan vi ligga ganska nära innerstaden i Linköping och då förhoppninsvis lite närmare dig!

All lackering sker i vår lackeringsverkstad i Linköping och kan inte göras på plats. Hjälp med att demontera Era luckor & lådfronter samt monterar tillbaks dom gör vi givetvis också om Ni önskar den tjänsten av oss.


Vad gör vi med din lucka eller innerdörr?

Dom olika stegen vid lackering:

1.   Avfettning med målartvätt.
2.   Slipning av ytor & handslipning av spår och profiler samt spackling av ev. skavanker & skador. (Större skador/reparationer/lagningar går på löpande kostnad)
3.   Grundmålning båda sidor samt alla kanter. 
4.   Mellanslipning med finkornigt papper för att få en jämn och fin yta & maximal vidhäftning.
5.   Lackering 2ggr på båda sidor samt kanter med topplack i eran valda kulör.

Ta gärna med en lucka & besök oss i vår köksutställning för att få ett exakt kostnadsförslag eller prova gärna vårt offertverktyg för en ungefärligt kostnad.

(Glöm inte att bifoga bilder via vårt offertverktyg på köket och en närbild på en lucka.)


OFFERT PÅ LACKERING LUCKOR OCH LÅDOR ÖNSKAS


-Renovera dina innerdörrar

Att byta innerdörrar kan bli kostsamt även med en enklare billigare dörr från bygghandeln då det många gånger även  måste köpas till en karm och hantverkare måste anlitas, kanske det även behövs tapetseras eller målas när man tar bort karm, det är ju också en kostnad som du sparar in på!

Även dörrar av faner, "gabon" eller handmålat utförande rekommenderar vi att sätta på MDF-skivor?

Massiva dörrar med lösa så kallade speglar lackerar vi inte då färgen kommer att spricka när dörrarna rör på sig eller vibrerar när man öppnar och stänger dom!

Vi har lösningen med att sätta på MDF-skivor på båda sidorna!

Den gamla dörren slipas och en specialtillverkad MDF-skiva limmas på båda sidor, skivorna är 5 mm tjocka och finns i olika modeller.
Skivan monteras (limmas och stiftas) ungefär. 15 mm från dörrens ytterkanter så den passar därför alla dörrkarmar.

Därefter grundmålas dörren och när den har torkat slipas dörren ytterliggare en gång men nu med ett fint slip-papper. Slutligen lackas dörren med en lack som är lätt att hålla ren samt tålig, lackerade ytor skall det ALDRIG används något rengöringsmedel utan bara ljummet vatten och möjligen nån droppe diskmedel i vattnet om det behövs samt en mjuk trasa!

- YEAH, mer ljudisolerad...nu kan jag äntligen sjunga i duschen!

Sen är det bara att hänga upp dörren där den hängde förut och du har en vacker och mer ljudisolerad dörr som dessutom blir lättare att stänga då dörren blir lite tyngre.

Kolla in vår broschyr med olika MDF-mönster


Vi hjälper gärna till med demontering & montering samt transporten.
Är det dags att fräscha till köket?

Vi lackar och renoverar!